Brief

As a kitchen interior designer we worked with the space created by the previous owners. However, the current worktop space was limited to just the island which also housed the hob and sink. So our challenge was to increase the worktop space and ensure their dream larder cupboard was included. This space also included a large dining and soft seating area so we designed this area too by zoning the areas and making the vast  living space feel more cosy.

Design

To maximise the space and the shape of the existing room we had to build a bespoke kitchen to really use every corner of the room. To try and connect the dining area to the kitchen we built a free standing unit in the same style, to house all those dinner party essentials cutlery, plates and glasses.

With a breakfast bar corner on the island close to a small bar and fridge makes it the perfect spot for cocktail making. For this sporty family the soft seating area was also a very important area to watch all those sporting events throughout the year but for it not to dominate the space during those intimate dinner parties.

 

Style

As this room overlooked the garden we wanted to keep the walls light and to bring the warmth into the space through the dark cabinets with a white quartz worktop.

A fluted glass wall cabinet and gold fixtures and fittings really added the glamour to this kitchen.

To help zone the seating and dining areas we used these beautiful chevron rugs and a pop of colour with these rust coloured chairs. Plus with the addition of the internal crittal doors giving more light to the once dark hallway.

Once completed our client asked us to redesign their hallway. So we built this large bespoke storage unit to house her book collection painted in Farrow and Ball Pigeon and the addition of this stunning pendant from Soho Home it really created a welcoming space.