Brief

We were commissioned to redesign the client’s small family bathroom to maximise space and to have a hotel luxury feel.

Design

The only way to add extra space was to knock through to the adjoining cupboard in the hallway to create a walk-in shower. We also swapped the position of toilet and sink to allow for more space as you entered the room and we rehung the door, so the first thing you saw was the sink not the toilet.

Style

To create the luxury feel we used high end fixture and fittings including a statement pendant over the bath and a large mirror above the sink to create the illusion of more space. By using different tiles around the bath, we created a feature wall which made the room feel longer and matched the tiles in the walk-in shower. The floor tiles continued into the shower to give that seamless connection.